
Za nami Tłusty Czwartek, który jest oznaką tego, że wielkimi krokami zbliżamy się do nadejścia kolejnych Świąt Wielkanocnych.
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, soli mineralnych i witamin. Nasiona pochodzą z upraw ekologicznych. Wyprodukowano je metodami naturalnymi bez użycia środków chemicznych i nawozów sztucznych, zgodnie z normami UE. Produkt naturalny - nie zawiera nasion GMO. Surowiec opakowania pochodzi z lasu zarządzanego w trwały i zrównoważony sposób, który został certyfikowany w ramach zatwierdzonego przez PEFC systemu certyfikacji leśnej.
Wysyłka w: 48 godzin
Hydroponiczna szklarnia do całorocznej, domowej uprawy warzyw i ziół. Jest to pierwsza w Polsce kompletna, sterowana elektronicznie domowa szklarnia do całorocznej uprawy warzyw i ziół. Szklarnia jest zaprojektowany specjalnie do użycia we wnętrzach, do postawienia w pokoju i kuchni, dlatego uprawa prowadzona jest metodą hydroponiczną – na czystej wodzie.
Wysyłka w: 48 godzin
Mieszanka pikantna to idealnie zbalansowana kompozycja łącząca ostrość smaku kiełków rzodkwi, rzodkiewki i kozieradki ze łagodnością pochodzącą z kiełków lucerny i fasoli mung
Wysyłka w: 48 godzin
Kiełki rokietty mają bardzo wyjątkowy, lekko orzechowy smak rukoli, który doskonale komponuje się w surówkach i sałatkach. Kiełki rokietty są bogate w potas, witaminę C, sole mineralne oraz kwasy organiczne. W czasie kiełkowania zgromadzone w nasionach składniki odżywcze pod wpływem wilgoci, temperatury, a przede wszystkim enzymów ulegają przemianom w związki łatwo i szybko przyswajalne przez organizm. Zawartość tych wszystkich substancji i związków powoduje, że spożywanie kiełków wpływa na wytwarzanie odporności w organizmie. Kiełki powinno spożywać się systematycznie do kanapek, surówek lub pojadania w ciągu dnia.
Wysyłka w: 48 godzin
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, soli mineralnych i witamin. Nasiona pochodzą z upraw ekologicznych. Wyprodukowano je metodami naturalnymi bez użycia środków chemicznych i nawozów sztucznych, zgodnie z normami UE. Produkt naturalny - nie zawiera nasion GMO. Surowiec opakowania pochodzi z lasu zarządzanego w trwały i zrównoważony sposób, który został certyfikowany w ramach zatwierdzonego przez PEFC systemu certyfikacji leśnej.
Wysyłka w: 48 godzin
Gorczycy posiada duże ilości witaminy A, C, B1 oraz B2. oraz związki siarki, fosfor, potas i żelazo. Ostra w smaku.
Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Często określa się je jako „superfood”, ponieważ w porównaniu do roślin starszych zawierają znacznie więcej witamin i składników odżywczych.
3g
UPRAWA MICROGREENS:
UWAGA! Podłoże w trakcie całej uprawy nie powinno być zbyt wilgotne.
1. Płaski pojemnik wypełnij ziemią, którą następnie wyrównaj i podlej.
2. Wysyp gęsto nasiona na całej powierzchni.
3. Przykryj nasiona cienką warstwą ziemi i zraszaj.
4. Spryskuj wodą dwa razy dziennie i uprawiaj przez ok. 2-3 tygodnie.
5. Ścinaj rośliny, gdy wytworzą pierwsze liście.
Wysyłka w: 48 godzin
Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem w świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.
Sposób użycia:
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych, np. groch, soja, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.
Wysyłka w: 48 godzin
Za nami Tłusty Czwartek, który jest oznaką tego, że wielkimi krokami zbliżamy się do nadejścia kolejnych Świąt Wielkanocnych.
Za nami Tłusty Czwartek, który jest oznaką tego, że wielkimi krokami zbliżamy się do nadejścia kolejnych Świąt Wielkanocnych.
Mieszanka roślin strączkowych zwiera kiełki ciecierzycy, fasoli mung oraz soczewicy zielonej i brązowej.
Wielu z nas decyduje się na zakup paczkowanych kiełków czy innych zdrowych przysmaków, gdyż ich samodzielna uprawa wydaje się bez sensu, ...